Kirjeldus
Tore spargli tomati pirukas
- 500g tavalist või pärmi-lehttainast
- 150g kitsepiima juustu
- 500 g keskmise suurusega rohelise spargli vart
- 3 suurt muna
- 2dl 35% rõõska koort
- 10 päikesekuivatatud tomatit
- Soola, musta pipart muskaatpipart
Vooderda pirukavorm küpsetuspaberiga ja seejärel lehttaignaga. Torgi kahvliga taignasse augud. Puista murendatud kitsejuust taignale ühtlase kihina (kui kitsejuust ei meeldi võid kasutada endale meelepärast juustu, võid proovida ka sinihallitusjuustuga). Sparglivarte alumine puine osa murra ära ning keeda ülemisi sparglivarsi ca 2 minutit kergelt soolaga maitsestatud vees ja seejärel jahuta kiiresti külma vee all ning nõruta. Klopi munad lahti, lisa vahukoor ja maitseained ning kalla pirukavormi. Laota sparglivarred ja väiksemateks tükkideks lõigatud tomatid endale meelepäraselt kaunilt pirukale. Küpseta ahjus 30-45 minutit kuni pirukas on pealt kenasti kuldne ja tainas läbi küpsenud.