Nektariin või virsik, üks ei välista teist!

Virsikud, aprikoosid ja nektariinid on augustikuu ühed parimad puuviljad. Nende magusus ja mahlasus sobib hästi nii soojal suvepäeval magustoiduks või hoopis jahedamal õhtul küpsetamiseks.

Välimuselt on virsikud ja nektariinid üpris sarnased. Virsikutel on sametine kest, nektariin seeevastu sile ja läikiv.  Muus osas on nad sarnased – toiteväärtuse, suuruse, küpse(ta)mise ajakuluga.

 

Sulle on kindlasti poes või tellides sattunud kätte poolküps või hoopis toores luuvili ja mõelnud, et sellega pole ju miskit teha. Kõik küpsed luuviljalised riknevad kiirelt, mistõttu korjatakse saak alati poolküpselt ning poest on harva leida head ja küpset luuvilja. Samas säilib sedasi kena välimus ning kodus on võimalik muretult ilusaid vilju süüa. Nektariinid ja virsikud küpsevad toasoojas järgi paari päevaga. Kui juba küpsed, siis viljad säilivad vaid mõned päevad.

PS! Koju tellides tasub viljad panna kohe külmkappi, nii on nende säilivus pikem.

Kui viljad on kenasti küpsenud, siis saab neist valmistada kõigi maitsetele vastavalt midagi suurepärast. Need sobivad jäätise või vahukoorega niisama süüa või hoopis koogi küpsetamiseks. Juhul kui soovid midagi uut ja huvitavat proovida, siis virsikud sobivad hästi ka kala või muude grilltoitude kõrvale, kasvõi salatisse.

Toidutegu blogis on avaldatud põnev nektariinikook sidrunikreemiga, kus on kokku pandud magus nektariin ja särtsakas sidrun. Tundub põnev ja tasub proovida!

Täpse retsepti leiad siit https://goo.gl/TwPbGw

 

 

Meie luuviljad on pärit otse kasvatajatelt Itaaliast. Seetõttu leiad enda Vitamiinikulleri puuviljakastist tihti peale poolküpsed viljad. Pane need kenasti toasooja küpsema ning naudi seni magusaid banaane või mahlaseid õunu. Kui veel märganud pole, siis ka kodumaised õunad on meie sortimenti vaikselt tulnud. Leia need siit – https://vitamiinikuller.ee/toode/oun-eesti-2/

 

Mõnusat kokkamist, maiustamist ja suve nautimist! 
Sinu Vitamiinikuller