Päritolumaa: Vietnam.
Maitse.
Pitahaya ehk Draakonivilja kerget magusat maitset on kirjeldatud kui midagi pirni ja kiivi vahepealset. Oma tekstuurilt meenutab pehme viljaliha oma söödavate seemnetega, mis on kergelt pähklise maitsegat, pigem kiivit.
Kasulikkus.
Pitahayas on mitmeid kasulikke omadusi:
- kiudainerikas;
- sisaldab palju magneesiumi;
- rikas antioksüdantide poolest;
- hea rauaallikas;
- sisaldab rohkelt B-ja C-vitamiini (kusjuures vitamiin C aitab raual tõhusamalt imenduda).
Kuidas ja milleks kasutada?
Et vili ette valmistada, pese seda, lõika kas pooleks, veeranditeks või ratasteks ning eemalda koor. Pooliku Draakonivilja seest saab viljaliha hõlpsalt kätte lusikaga.
Mõned viisid, kus Pitahayat kasutada:
- Eksootiline puuviljasalat – lisa näiteks ananassi, mangot, passionit, viinamarju, mandariine, kiivit või mida iganes süda lustib ja naudi.
- Kuivata mõnusaks, krõmpsuvate seemnetega, tervislikuks näksiks.
- Lisa pitahayat oma smuutisse.
- Lase heamaitsta täiesti sellisena nagu ta on.
- Oma erilise väljanägemise ja sisu poolest on Draakonivili ilus kaunistus erinevatele roogadele.
Draakonivilja puu (e Pitahayapuu) kuulub kaktuseliste perekonda.
Vilju kasvatatakse Kesk-ja Lõuna-Ameerikas, Taiwanis, Vietnamis, Tais, Filipiinidel, Sri Lankas, Malaisias. Samuti ka Iisraelis, Põhja-Austraalias ja Lõuna-Hiinas.