Toiteväärtused
Kalorsus | |
---|---|
Valgud | |
Rasvad | |
Susivesikud | |
Vesi | |
Vitamiin A | |
Vitamiin D | |
Vitamiin E | |
Vitamiin C | |
Vitamiin B1 | |
Vitamiin B2 | |
Niatsiin | |
Vitamiin B6 | |
Vitamiin B12 | |
Naatrium | |
Sool | |
Kaalium | |
Kaltsium | |
Magneesium | |
Fosfor | |
Raud | |
Tsink | |
Jood | |
Seleen |
6.55 € / kg
Päritolumaa: Hispaania
Formosa papaia on üks suurimaid papaiasorte. Kuni 3-kilose kaaluga on Formosa mitu korda raskem kui tavaliselt poodides leiduvad kuldsed papaiad. Viljaliha on oranž, keskel on väikesed mustad seemned. Maitse on mahe ja aromaatne. Formosa on tähelepanuväärne oma kerge lõhna poolest. Tugev nahk on rohekaskollane. Oma pehme aromaatse maitsega on Formosa papaiad paljude retseptide tavaline koostisosa. Troopilised puuviljasalatid või smuutid on ilmne valik, kuid on ka loomingulisemaid rakendusi. Miks mitte proovida papaia karrit? Ärge töödelge puuvilju piimatoodete ja želatiiniga koos. Need sisaldavad ensüüme, mis muudavad piima paksuks ja kibedaks ning želatiini mõju kaob!
Formosa papaiad kasvavad otse puu tüvel, mis võib kasvada kuni 4 meetri kõrguseks, seetõttu kutsutakse neid ka puumeloniteks. Puutüvi on õõnes. Kasvatamine algab seemiku istutamisega 4 nädala vanuselt. Papaia on kiiresti kasvav eksootiline puu: juba 5–8 kuu pärast on põllul viljadega 2-meetriseid puid.
Sellest päevast alates saavad kasvatajad 18 kuud iga päev saaki koristada. Kaheksateistkümne kuu pärast võetakse paiapuud uuesti ülesse ja protsess algab otsast peale.
Kasvatajad pööravad puuviljade pakendamisele optimaalset tähelepanu. Papaiad loputatakse külma veega ning pärast kuivatamist valivad töötajad viljad küpsuse ja suuruse järgi ja pakendvad pehmesse kaitsvasse võrksokki, et vältida veo ajal veeremisel tekkivaid kahjustusi.
Papaiat nimetatakse ka Inglite viljaks!
Kalorsus | |
---|---|
Valgud | |
Rasvad | |
Susivesikud | |
Vesi | |
Vitamiin A | |
Vitamiin D | |
Vitamiin E | |
Vitamiin C | |
Vitamiin B1 | |
Vitamiin B2 | |
Niatsiin | |
Vitamiin B6 | |
Vitamiin B12 | |
Naatrium | |
Sool | |
Kaalium | |
Kaltsium | |
Magneesium | |
Fosfor | |
Raud | |
Tsink | |
Jood | |
Seleen |