Roheline taldrikule aga millist rohelist?

Parima söögikorra tähtsaks osaks on kvaliteetne tooraine ja omavahel sobivad maitsed. Vastavalt aastaajale muutuvad toiduained ning kevade saabudes peaks taldrikul olema rohkem värsket.

Kevade tulekuga saabuvad meile uusi tooteid, mis on head nii maitselt kui ka toiteväärtuselt. Selleks, et tuua toidulauale uusi maitseid, tutuvustame meie hitttooteid.

  • Spargel, mida on nii rohelist, kui valget, kogub praegu igas köögis populaarsust. Sparglit toome Hispaaniast, mille maitse on eriti hea ja värkse. Ja mis kõige parem, vitamiinirohke!

Olenevalt kuidas valmistada, valmib spargel kiirelt. Seda saab grillida, röstida, keeta või pannil pruunistada.

Sparglid on väga figuurisõbralikud ja hea toiteväärtusega, sisaldades A, C, E, K ja B6-vitamiine, lisaks folaate, rauda, tsinki, kaltsiumi ja proteiini. Kuna spargel sisaldab heas kogused kiudaineid, siis püsib kõht kauem täis.

  • Lisaks sparglile on kohal ka teine kevadine hitt – hernes. Maitselt mõnusalt mahe ja mahlane. Kas teadsid, et 100g hernest sisaldab kõigest 79 kcal? Lisaks on herned heaks valgu, kiudainete ja süsivesikute allikaks. Hoiab pikemalt täiskõhutunde ning annab energiat.

Herneid on hea süüa vahepalaks, lisada hautistele või salatisse.

 

Kohe on käes ka aeg, kus algab aktiivne grillimis hooaeg, siis ei tasuks unustada grillimisel ka köögivilju ega seeni. Spargel, paprika ja suvikõrvits on väga head viljad grillimiseks. Enne grillimist võiks viljad õli ja maitseainetega kokku segada, siis on need eriti maitsekad.

Lisaks köögiviljadele on hea panna grillile seeni, portobellosi või sampinjone. Selleks puhuks oleme tootevalikusse  võtnud just grillimiseks sobilikud suured sampinjonid, kuhu sisse on hea panna erinevaid täidiseid.

 

Selleks, et uusi tooteid oleks mõnusam proovida, tegime kaks komplekti – kevade kombo ja vitamiini kombo.

Kevade kombosse sai kokku roheline hernes, spinat, spargel ja avokaado. Mõnus ports, millest kerge salat valmistada.

Vitamiini kombosse sai kokku maasikas, mustikas ja papaia. Magusad viljad magustoiduks või smuutiks.

Palju huvitavaid ja vanu tuttavaid vilju leiate e-poest!