Viigimarja hullus

Viigimari? See kuivatatud väga magus mari? Jah, neid on meil ka poodides müügil aga praegu räägime värskest viigimarjast, mille hooaeg on just praegu ja veel umbes kuu aega.

Värsked viigimarjad on mesiselt magusad, mahlased ja nii vitamiinirikkad, et tasub proovida. Kasvõi pühapäeval pannkookide peale!  Praegu on nende maitse kõige intensiivsem ja hind kõige parem.

Meil teatakse viigimarja pigem kuivatatul kujul nagu datlid või rosinad, mis on väga magusad ja suhkrurikkad. Värske viigimari on hoopis mahedama maitsega ja passib süüa värskelt või kasutada erinevates roogades. Viigimari talub hästi kuuma, mistõttu sobib ta ideaalselt kookidesse ja keeksidesse. Viigimarjadel on omapärane magus maitse, pehme tekstuur ja krõmpsuvad seemned.

Viigimarju võib süüa koorega või kooreta, olenevalt kuidas Sulle meeldib. Mugavaim viis on need lõigata sektoriks ja lisada pudrule või pannkookidele.

MIKS ON VIIGIMARJAD KASULIKUD?

Viigimarjades on palju suhkruid, mineraale ja vitamiine (A-, B1-, B2-, E- ja K-vitamiine; kaaliumit, kaltsiumit, rauda, magneesiumit) ja suuresti ka kiudaineid. Kuna viigimarju süüakse koos seemnetega, siis imendub marjades olev suhkur aeglasemalt ega tekita veresuhkru kõikumist. Kiudainete rohkus aitab tekitada täiskõhutunde, on seedimisele hea, vähendab vere kolesteroolitaset, mis omakorda aitab ennetada erinevaid südamehaigusi – süües 3 keskmist viigimarja saab juba u 5g kiudaineid.

Võrdluseks tuua 100g värkseid viigimarju sisaldab: 80 kcal, 1,3g valku, 0,3g rasvu, 20,3g süsivesikuid ja 2,2g kiudaineid.

100g kuivatatud viigimarju sisaldab: 249 kcal, 3,3g valku, 0,9g rasvu, 69g süsivesikuid ja 5,6g kiudaineid.

KUIDAS TUNDA ÄRA KÜPS VILI JA SEDA SÄILITADA?

Viigimarjad on kiiresti väga õrnad ning nendega tuleb ümber käia ettevaatlikult. Ilus ja küps mari peaks olema tumeda ja ilusa ühtlase värviga. Pesta tasuks neid vahetult enne söömist, mitte varem, sest pesemine kiirendab nende riknemist.

Kui olete saanud tooremad viigimarjad, siis hoia marju enne söömist mõni aeg toasoojas, sest soojas küpsevad viigimarjad järgi ja muutuvad magusamaks. Viigimarju hoia külmakapis, parim temperatuur on 1-4 kraadi.

Viigimarju saad tellida 0,25 kg kaupa  SIIT!

Samuti saab tellida kastiga, kus on praegu väga tervislik pakkumine!  

Ilusat suvelõppu! 
Sinu Vitamiinikuller